Werson Genealogie: bronnen
Dieser Seite gibts nur in Hollšndisch / This page is only in dutch. home e-mail  
Per gegeven in mijn bestand heb ik de bron waar dat gegeven aangetroffen is, geregistreerd. Hieronder is volstaan met slechts een opsomming van de gebruikte bronnen.
Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) Van het CBG zijn kopieŽn van persoonskaarten en persoonslijsten vanWerson afstammelingen, die na 1939 overleden zijn, verkregen.
Het Utrechts Archief Het voormalige Gemeentearchief Utrecht, nu opgenomen in het Utrechts Archief, herbergt de archieven van de Burgelijke Stand van de stad Utrecht. Ook zijn hier de kerkelijke doop-, trouw- en begraafboeken van voor 1811 ter inzage. Geboorte-, trouw-, en overlijdensactes van Werson nakomelingen, zijn hier gevonden.
Gemeentearchief Rotterdam Het Gemeentearchief Rotterdam, gevestigd aan de Hofdijk, herbergt de archieven van de Burgelijke Stand van de stad. In deze archieven zijn geboorte-, trouw-, en overlijdensactes van Werson nakomelingen gevonden.
Genlias De Rijksarchiefdienst is bezig om huwelijksgegevens uit de burgelijke stand via Internet beschikbaar te stellen. Werson nakomelingen die niet via bovengenoemde bronnen werden opgespoord, konden via Genlias worden gevonden.
Rijksarchief LuikDe oorsprong van de Wersons is Luik en omgeving. (Ans). In het Rijksarchief aan de Rue du Chťra zijn op filmrollen, waarop kopieŽn van de Doopboeken van de Ans, Glain en Luik, vele doopaantekeningen van Werson's gevonden. Echter nog geen definitieve aansluiting op de nederlandse Werson's gevonden. (Ook nog niet heel veel tijd aan besteed.)
Personen H. den Braber.
G. Goosen.
mw J. Halee (USA).
J.P. de Kruyf.
mw D. Schuuring.
C. Schuuring.
mw L. van der Valk.
G. Werson (GB).
H. Werson.
O. Werson (F).
P.J. Werson.
R.C. Werson (I).
mw S. Werson.
© henk nijland, 2003Bij gebruik van Internet Explorer heeft deze site een aantal extra mogelijkheden.
 

home | e-mail