Werson Genealogie
home Website statistieken e-mail   Wiedergabe in deutsch switch language to english ga over op nederlands
Genealogische informatie
Afstammings-overzicht
Wijzigingshistorie
Bronnen
Stamouders
Stamouders van bijna alle nederlandse Werson's zijn Gerard Werson en Anna Maria Mordant. Op 8 oktober 1790 wordt Gerard als nieuwe Burger van de stad Utrecht ingeschreven: "Gerrit Werson, geboren in Luikenland, Roomsch, stucadoor." Veel van zijn nakomelingen zijn ook stucadoor geworden.
Oorsprong en Verspreiding
Het geslacht Werson stamt oorspronkelijk uit Luik en omgeving. De meeste nakomelingen van stamvader Gerard Werson hebben zich in de grote steden Utrecht, Amsterdam en Rotterdam gevestigd. Iedere rode pixel op de kaart hiernaast geeft de geboorteplaats van een nederlandse Werson-nakomeling aan. Zowel nakomelingen via de mannelijke lijn als nakomelingen via de vrouwelijke lijn.

Alle nakomelingen worden ook nog eens genoemd in het afstammingsoverzicht. Belgische Werson's zijn -nog- niet opgenomen.
 
  Verder terug in de tijd...
In het Rijksarchief in Luik, in de doop en trouwboeken van Ans, een voorstad van Luik, bekend om de jaarlijkse aankomst van de wielerwedstrijd Luik-Bastenaken-Luik, en in de doop en trouwboeken van Luik zelf uit de 18e eeuw en eerder, zijn de namen van tientallen Werson's aangetroffen. Ook die van een tweetal Gerard Werson's. Van één komen de geboortegegevens redelijk overeen met die van de nederlandse stamvader. Aanvullend bewijs is echter nodig om vast te stellen of deze daadwerkelijk de stamvader is.
© henk nijland, 2003Bij gebruik van Internet Explorer heeft deze site een aantal extra mogelijkheden.
 

home: Genealogie cockpit | e-mail
Wiedergabe in Deutsch | Switch language to english