Jacobs Genealogie: bronnen
Diese Seite gibts nur in Hollšndisch / This page is only in dutch. home e-mail  
Per gegeven in mijn bestand heb ik de bron waar dat gegeven aangetroffen is, geregistreerd. Hieronder is volstaan met slechts een opsomming van de gebruikte bronnen.
Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) Van het CBG zijn kopieŽn van persoonskaarten en persoonslijsten van Jacobs afstammelingen, die na 1939 overleden zijn, verkregen.
Rijksarchief Groningen Het Rijksarchief Groningen, tegenwoordig na samenvoeging met het Stedelijk Archief Groningen de Groninger Archieven geheten, herbergt de archieven van de Burgelijke Stand van alle Groningse gemeenten. Ook zijn hier alle kerkelijke doop-, trouw- en begraafboeken van voor 1811 ter inzage. Daarnaast vele andere Groningse stukken. Jacobs nakomelingen, geboren voor 1811, zijn gevonden in de kerkelijke boeken van Wildervank en Groningen. Uit de periode na 1811 zijn Jacobs-nakomelingen gevonden in actes van de Burgelijke Stand van Groningen en Hoogezand.
Rijksarchief Overijssel Het Rijksarchief Overijssel, tegenwoordig het Overijssels Historisch Centrum geheten, en gevestigd aan de Eikstraat in Zwolle, herbergt de archieven van de Burgelijke Stand van bijna alle Overijsselse gemeenten. Ook zijn hier bijna alle kerkelijke doop-, trouw- en begraafboeken van voor 1811 ter inzage. Jacobs nakomelingen zijn gevonden in actes van de Burgelijke Stand van Kampen.
Gemeentearchief Kampen In het gemeentearchief in Kampen aan de Molenstraat zijn in de archieven van de Burgelijke Stand Jacobs nakomelingen aangetroffen.
Genlias De Rijksarchiefdienst is bezig om huwelijksgegevens uit de burgelijke stand via Internet beschikbaar te stellen. Burgelijke stand gegevens (vanaf 1811) van veel gemeenten in Nederland zijn nu toegankelijk. Met behulp van Genlias zijn Jacobs nakomelingen in de stad Groningen opgespoord.
Personen H. Snijder: heeft Mattlin-Jacobs gegevens aangedragen.
Luuk Jacobs: heeft het grootste deel van de tak Egbert Hindriks Jacobs en Geertruida Dieters uitgezocht.
© henk nijland, 2003Bij gebruik van Internet Explorer heeft deze site een aantal extra mogelijkheden.
 

home | e-mail