Van Dixhoorn Genealogie: bronnen
Diese Seite gibts nur in Hollšndisch / This page is only in dutch. home e-mail  
De bronnen die dit Van Dixhoorn overzicht in eerste aanleg mogelijk maakten zijn de eerste twee genoemde publicaties van D.J. Oggel.
Per gegeven in mijn bestand heb ik de bron waar dat gegeven aangetroffen is, geregistreerd. Hieronder is volstaan met slechts een opsomming van de gebruikte bronnen.
Zeeuws Archief Het Rijksarchief Zeeland, Zeeuws Archief geheten sinds het is samengegaan met andere Zeeuwse archieven, gevestigd in Middelburg, herbergt de archieven van de Burgelijke Stand van de zeeuwse gemeenten. Ook zijn hier bijna alle kerkelijke doop-, trouw- en begraafboeken van voor 1811 ter inzage. Daarnaast vele andere zeeuwse stukken.
Er heeft door tijdgebrek (en door de afstand daar naar toe -300 km- ) slechts een aantal keren onderzoek in de primaire bronnen in het archief plaats gevonden. Het merendeel van het materiaal is dus op een andere manier verzameld.
Veel huwelijksacten zijn verzameld via ISIS, de stamboom-database van het Zeeuws Archief.
Centraal Bureau voor Genealogie (CBG) Van het CBG zijn kopieŽn van persoonskaarten en persoonslijsten van Van Dixhoorn afstammelingen, die na 1939 overleden zijn, verkregen.
Personen B. Creemer
mw. G.G. Creemer
C.J. van Dixhoorn
P. Goossen
E. Hamelink
G. Kuipers
C.E. Martin
Th. Moelker
D. J. Oggel, neef van de D.J. Oggel die bij de publicaties staat genoemd. Deze heeft aanvullend materiaal gestuurd.
H.Sleurink
A. Tuin
Internet websites De homepage van Piet Ouwens
De homepage van Nico Lucas
De homepage van Sandra Muijs
De Homepage van Ad Stouthamer
Publicaties "Zeeuws Kwartierstatenboek II, kwartierstaat Oggel" , auteur: D. J. Oggel (1907-1986) (Axel). Het boek is in te zien bij de Zeeuwse Archieven in Middelburg.
  "Het geslacht van Dixhoorn", auteur: D.J. Oggel (1907-1986) (Axel).
  "Het geslacht Oggel", auteur: D.J. Oggel (1907-1986) (Axel).
  "Gens Nostra jaargang 1961, Het geslacht van Dixhoorn 300 jaar (1661-1961)", auteur: C.J. van Dixhoorn. (Bergen op Zoom) (Gegevens met toestemming van de auteur op deze website gepubliceerd.)
© henk nijland, 2003Bij gebruik van Internet Explorer heeft deze site een aantal extra mogelijkheden.